Skip to main content

Hatha Yoga hos Kornval-Yoga

Hatha Yoga hos Kornval Yoga

Hatha Yoga er ofte anbefalet til begyndere, da man under sådan yogatimer typisk laver hver enkel yogastilling for sig. Kornval-yoga har inddraget Hatha øvelser forbundet med en strøm af vejrtrækning. På denne måde får du det bedste fra begge stilarter. Når vi har valgt at have så meget fokus på flow yoga delen, så skyldes det, at det styrker dit bindevæv, fordøjelsen, lunger og hjerte, kredsløb, vejrtrækning, samt nerve- og hormonsystem.

Hatha Yoga er således inkluderet i Kornval-Yogas yogatyper via flow holdene. Typisk som en indledende øvelse hvor åndedrættet er med i hver bevægelse indtil du kommer ind i stillingen. Det gavner din krops bevægelsesveje og gør dig mere fleksibel. På den måde får kroppen færre skader og du holder balancen bedre.

Hvert yogatype er opdelt efter behov, som kan være puls orienterede, langsomme og mindfuld bevægelser eller mere styrkende som på fx på vores Hot Yoga (Yoga med infrarød varme) Flow Yoga og Core hold. Vi har også Yin og Vejrtrækning, som er virkelig beroligende og restituerende. 

Du er altid hjertelig velkommen til at kontakt os ved at ringe eller hente vores app og book prøvetime derigennem.

Flow Yoga og bindevævet

Du får altså det bedste fra begge stilarter både fra Hatha og Flow Yoga designet til forskellige behov.
Når vi har valgt at have så meget fokus på flow yoga delen, så skyldes det, at det har så mange fordele, som styrker din krop. Når vi taler bindevæv (fascia), er Flow Yoga ofte betragtet som mere fordelagtig end Hatha Yoga af flere årsager. Her er en sammenligning af de to yogaformer med fokus på deres virkninger på bindevævet.

Flow Yoga (Vinyasa Yoga) genererer

Dynamiske bevægelser: Flow Yoga består af flydende sekvenser af stillinger, der udføres i et glidende flow, som er tilpasset forskellige behov.
Varmen: De dynamiske bevægelser genererer intern varme, hvilket kan gøre muskler og bindevæv mere fleksible.
Åndedrætssynkronisering: Bevægelserne er synkroniseret med åndedrættet, hvilket kan hjælpe med at øge kropsbevidsthed og afslapning. Det balancerer også dit nervesystem.

Fordele for dit bindevæv:

Øget fleksibilitet og smidighed: De kontinuerlige bevægelser i Flow Yoga hjælper med at holde bindevævet hydreret og smidigt. Dette kan reducere stivhed og øge bevægelsesområdet.
Forbedret blodcirkulation: Den konstante bevægelse fremmer blodgennemstrømningen, hvilket kan hjælpe med at transportere næringsstoffer til bindevævet og fjerne affaldsstoffer.
Varmeeffekt: Den varme, der genereres gennem dynamiske bevægelser, gør bindevævet mere modtageligt for stræk, hvilket kan hjælpe med at forhindre skader og fremme heling.
Styrkelse af fascial elasticitet: De varierede og dynamiske bevægelser kan hjælpe med at styrke og forbedre elasticiteten af fascien, hvilket er vigtigt for både støtte og bevægelse.

Hatha Yoga

Ligesom andre yogastilarter, så fokuserer Hatha Yoga også på velvære og det mentale, men væsentligt er de fysisk stilling (asanas). Åndedræt er nemlig ikke på samme måde integrerede, som i Flow baserede yoga. 
Ordet “Hatha” er sammensat af “Ha,” som betyder sol, og “Tha,” som betyder måne, og symboliserer balancen mellem modstridende kræfter. Hatha Yoga søger at harmonisere disse energier og bringe balance til krop og sind.

Nøgleelementer i Hatha Yoga

Asanas (fysiske stillinger) som er statisk Yoga involverer typisk længere tid i hver stilling, hvilket kan være mere afslappende og mindre bevægeligt. Langsomt tempo: Fokus på præcis udførelse af hver stilling med længere pauser mellem bevægelserne. Balance og styrke: Fremmer balance og styrke gennem statiske hold og kontrol.
De mest kendte asanas som downward-facing dog (Adho Mukha Svanasana), mountain pose (Tadasana), og tree pose (Vrikshasana).

Pranayama (åndedrætskontrol): Åndedrætsøvelser fra Hatha Yoga bruges på vores flow hold. Det regulerer livsenergien (prana) og skaber en rolig, fokuseret sindstilstand. Almindelige pranayama-teknikker inkluderer ujayi (sejrens åndedræt), kapalabhati (skinnende kranie åndedræt), og nadi shodhana (vekselåndedræt).

Meditation: på alle vores hold inkluderer vi små elementer fra meditationen for at fremme mental ro og fokus. Meditationsteknikker kan variere fra simpel åndedrætsobservation til guidede visualiseringer.

 • Mild Flow Yoga & Flex​

 • Flow Yoga
 • Flow Yoga & Core
 • Hot Flow Yoga
 • Flow Yoga & Balance
 • Mild Flow Yoga & stræk

 • Flow Yoga & Puls
 • Per Hansen

  Retræte...

  En weekend med 12 søde kvinder. Hvad kan egentlig gå galt? Ingenting er svaret :) Masser af yoga, dejlige lyde og stemninger, super dejlig mad, hygge, saunagus, afslapning og meditation.Tak for en super weekend

 • Elisabeth Faber Weinreich

  Er lige kommet hjem efter et skønt, skønt yoga retræte i Tisvilde. Var afsted for anden gang sammen med Pia, og jeg havde endnu engang en fantastisk oplevelse - mon ikke der også bliver en tredje gang Jeg bliver inspireret til en sundere livsstil i kombination med at jeg kommer helt ned i tempo. Udover yoga, meditation, badning, sauna, klang og lyd healing og vegansk mad opstår der en masse gode samtaler og lattermusklerne bliver godt trænet. Tak for en uforglemmelig weekend
 • Emina Sisic Jensen

  Efter et weekend retræte med Pia er jeg helt fyldt op af ro, positive tanker og et nærvær, der på alle måder var tiltrængt. Med en dejlig kombination af yoga, meditation, lydhealig, sauna og virkelig lækker plantebaseret mad, tager jeg uendeligt meget med videre herfra. Jeg vil varmt anbefale Pia - og det nærvær og fokus på nuet som hun videregiver

 • Karina Jørgensen

  Da jeg fortalte  min læge at jeg gik til yoga og håndbold. Fik jeg meldingen. "Forsæt gerne så længe til yoga som muligt, så længe det ikke gør ondt.”  Jeg har altid følt mig ganske tryg i deres hænder. Lige nu er der en uge til termin. De forskellige hold gør det muligt, at tilpasse niveauet til der hvor jeg har været og er i min graviditet. Har faktisk tænkt mig at fortsætte så længe jeg kan.

 • Karina Kvisgaard

  ornval Yogas Relax & Mindfulness yoga-hold er fantastiske. Du får strukket kroppen igennem, trukket vejret og opløst spændinger, og bagefter føler du dig helt afslappet og grounded.Det foregår på små hold med en hyggelig afslappet stemning. De har mange forskellige slags yoga-hold, fx også hatha yoga og hot yoga.

 • Kristina Mauer

  Super stemning, total afslapning, fri holdvalg. Makes you forget everything else and concentrate on yourself for 1,5 hours! Pia helps you to put yourself top of your to-do list!